...

Salam sume , sebelom mule tuh bak kate Nabil dalam Maharajalawak :- " minggu lopeh ,eden rewind tak abih citor ekh , ini hari ede...

Part 2 . A month delay !

/
2 Comments
Salam sume , sebelom mule tuh bak kate Nabil dalam Maharajalawak :-

"minggu lopeh ,eden rewind tak abih citor ekh , ini hari eden kasik fast forward lah, mane taw dapek eden abis kan yo~ "

satu minggu terburai usus , tengok maharajalawak . Nabil ekau memang torbaek lah.


kalo korang bace , yang story part 1 tuh time tuh aku dah kat komuter then gaduh gaduh . dah habis kat situ , dalam perjalanan nak sampai nilai tuh pastu aku pandang luar , langit gelap gller ~ dalam hati aku

" konfrim balik neih , basah sampai ke spender neih" sampai -sampai jerk , aku dah memekak ngan member aku ewan die amik aku kat stesen komuter nilai , dah lah naek moto kriss die yang hidup segan , mati tak mahu .

sebagai langkah berjaga jaga , aku ngan relax pergi kat 7e tuh mintak plastik satu , ekh yang tak boleh tahan tuh kene bayar plak , aku geram " kak , satu beg plastik bape ? 2osen ~ bak 5 beg kak , abis citer" bungkus punye bungkus barang -barang aku tuh .

aku gerak dengan tawakal jerk . baru 6 minit gerak , hujan turun cukup tok penuh kan sungai kelang . pastu berhenti aku gerak balik , baru sampai salak , die hujan balik tp time mmg lebat gller . sampai ade taufan kot , tak caye tgk neih



taufan kan kan ~ eden dah khobar tadik dah . time tuh perh takot gak ar . syukur takde pape berlaku . dah reda gerak lagik lagik 5 minit sampai kedai komputer Fixzone Computer , die hujan lebat balik pastu dan dan jerk pokok tumbang kat jalan utama nak masuk kedai komputer tuh . aku kate ngan ewan , mmg dugaan tol lah

at last aku sampai basah sampai kat spender , barang barang mostly tak basah , syukur -syukur alhamdulilah.. aku dengan kebal nye terus stay kat situ sampai malam tak mandi . memang order lah kan malam tuh deman + asma sume skali . pakej buat skali , sume dapat . HAHAHA

tuh lah hidup kan macam macam ade bende berlaku . dapat tengok keindahan dunia walaupown sekejap , aku tetap kagum. bile lagik dapat tengok bende cam tuh kat malaysia neih . hopefully korang pown berpeluang dapat tengok keindahan dunia. sekian salam sume .

"dalam aku berjenaka ade kesedihan aku sorokkan , dalam aku tersenyum masih kurang nafas untuk berbicara , dalam lena aku masih ada kerisauan untuk ku jelmakan"



You may also like

2 comments:

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.