...

salam Sume , dengan ini saya mengisytiharkan Muhammad Nur Azlan Bin Watiran telah diberi "Mintak Cuti" MC oleh doctor klinik f...

When The Sickness Reach The Critical Point

/
2 Comments
salam Sume , dengan ini saya mengisytiharkan Muhammad Nur Azlan Bin Watiran telah diberi "Mintak Cuti" MC oleh doctor klinik famili . errkkk ~ tak best lah cuti takde buat ape duduk rumah sorang2 . nk g kuliah gak . ! haish kejam tol doctor neih .

" macam plik jerk kan , selalu suke jerk dapat mc tp tuh ar kalo g kelas at least leh gelak2 ngan dak dak kelas"



ehh~ jap korang lupe lak nk makan ubat . padahal kalo boleh tak nak makan ubat , wayang jerk depan korang neih.perh , ubat dah lah besar besar gajah , pastu tak sedap lak tuh , dah mintak kat nurse comey tuh ubat rase cokelat ke strawberi , tp takde lak . nak tak nak kene gak telan ~


"antara ubat ubat besar macam gajah, ade lagik ubat mata"

"sebotol besar air botol mineral gak ar nk abiskan sume" cukup seminggu aku makan ubat , bonyoi perut aku , air ngan ubat jerk ."

macam mana boleh jadi cam neih , susah nk citer , tp disenangkan buat keje dalam gelap depan laptop , maen game skali , on9 . pastu mate gatal pegi gosok ikut irama lagu band SPIDER lagu Alladin " gosok jangan tak gosok" mendapat lah luke mata lepas biar kan jerk , lagik ar teros kene jangkitan kuman . hahaha. "gelak plak aku , sah gller dak neih" strait ke sound ngan doctor.

nurse , panggil masuk " Muhammad Nur Azlan MASUK ! "

Doctor : Assalammualaikum ,

nurazlan : waalaikumsalam ,

Doctor : hrmm .. takyah tanye sakit pe ? dah taw dah , "tetibe lak doctor tanye soklan bodo"
: neih mesti ko intai anak dara mandi kan ? " sambil muke muke comel die. hahaha


nurazlan : ekh mane ade doctor , takde keje saya nk buat sume tuh .


"gelak sikit" "dalam ati aku neih , ekh boleh buat lawak plak , tak taw mate kiri aku neih rase cam nk tercabut neih ! kalo tertanggal mata aku , macam mana ? ingat leh ganti ngan mata lembu ke ?"


Doctor : macam mane boleh , kene macam neih ? neih mesti ko gosok pastu luke , ngan tangan kotor terus kene jangkitan neih.


nurazlan : aah , saya ade lah gosok sikit


"SIKIT , padahal wayang tak nak kene marah ngan doctor yg aku gosok cam orang giller time tuh" .

Doctor : "hala lampu suluh doctor kat mate aku " pastu cakap naseb baek datang awal kalo tak neih leh tambah teruk !


nurazlan : aku senyam jerk lah , ngaku rase salah ,


" satu perangai aku selagi tak kritikal leh tahan lagi sakit ,takde maknenye aku nk g jumpe doctor"

Doctor : ko student kan , "aku anguk" hrmm ... takpe saya bg awak MC dua hari , rase cukup tok recover mata tuh , dengan jangan stay lame sgt kat monitor tuh , bagi baek dlu baru boleh .


Doctor conteng tak pape kat ketas tuh , aku pown heran macam mane nurse tuh leh paham tulis doctor neih , tulisan aku pown tak leh lawan die " dewa segala tulisan bercakar" abis salam terus kuar ~



conclusionnye , kene bayar RM30 hengget tok ubat , ngan tak leh hadap lappy lame lame , tp semenjak lately neih hidup aku mmg "aku dan monitor jerk" nk buat macam mana kan tabah jerk dugaan hidup. wish me recovery soon as posible . and pasal citer arituh nk sambung tp mata tak bagi lah , mata dah berair2 lah. dah sihat nanti aku promise citer gak.

"dalam aku berjenaka ade kesedihan aku sorokkan , dalam aku tersenyum masih kurang nafas untuk berbicara , dalam lena aku masih ada kerisauan untuk ku jelmakan"





You may also like

2 comments:

:: cekodod :: said...

intai anak dara mandi

NurAzlan said...

ane ade awak , saya muke suci taw .

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.