...

Assalammualaikum dan salam sejahtera , setelah lama saya meninggal aktiviti ruangkita ini , at least ada lah sedikit kesempatan untuk ber...

After 3 weeks

/
2 Comments
Assalammualaikum dan salam sejahtera , setelah lama saya meninggal aktiviti ruangkita ini , at least ada lah sedikit kesempatan untuk bercerita , hrmm .. first skali selepas 3 minggu bermula kuliah sebagai student DDC untuk semestar akhir nieh . Dugaannya teramat pedih , sumtimes dalam hati , ade terdetik mengeluh " kenapa payah sangat sem neih, " , still semangat nak blajar masih membara , kadang kadang life itu sendiri unpredictable .


why aku cakap macam itu , always in my prinsip " every action must a reason" dan sebab aku , last sem neih orang senang lenang subject sket , aku hebat sampai 7 subject , hrmm .. nak buat macam mana kan dulu mase awal awal sem dulu , main main lagik then sekarang baru terime padah die , well "aku dah WELL AWARE " ngan masalah tuh . tapi bagi permulaan sem neih aku rase cara aku react dengan subject kuliah macam ok kot , i mean " i tookly indepedently" slalunye aku akan copy jerk sesape nye assignment dah siap dlu . tp TIDAK LAGIK ~ "wah bangge kot"

Senang citer kelas aku PACK dari kol 8pg until 5 or 6pm kecuali hari jumaat , kadang tak gap satu pown ~ cayalah muhammadnurazlan. dengan semangat membara nak blaja tp ujian tuhan itu sesungguhnya perit , aku tetap akan kerah keringat sehingga mata aku lelap buat slamanya . dengan kesihatan yang tak menentu penyakit athma kronik aku kian muncul semula , setiap malam kadang-kadang tak boleh tdow , sape yang ade penyakit cam tuh taw lah kan cam ne AZABnye penyakit tuh , kadang kadang dada susah gller nak bernafas , nasib baek ibu pesan slalu bawak my pain killer , yelah ade ubat pown ade masalah laen pulak , lepas makan ubat tuh komfirm the hold body akan lemah ngan letih gller . nk buat macam mane kan dugaan hidup , aku pasrah jerk ~ kalo aku pergi dulu ,aku harap aku takde buat salah dengan sesape , sedetik ruang ini aku ambil untuk

"meminta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki , jika menguris atau menyakiti sesiapa" syukur setiap kali bangun pagi , aku diberi peluang untuk memperbaiki diri aku nieh ,

Dulu aku sentiase dikejutkan dengan nada yang sayup setiap kali pagi , tapi tidak lagik kali ini , kadang pengharapan untuk mendengar bisikan itu macam jauh dari realiti , still aku tahu siapa aku , tp pada keadaan yang tenat macam nieh aku slalu mengharapkan ade seseorang yang akan pimpin aku , aku ngaku mmg tak kuat , mental dan fizikan , nampak jerk gagah dalam realitinya "insan lemah yang lebih lemah dari semut jikalau nk dibandingkan"

aku hanya mampu untuk berkata :

"dalam aku berjenaka ade kesedihan aku sorokkan , dalam aku tersenyum masih kurang nafas untuk berbicara , dalam lena aku masih ada kerisauan untuk ku jelmakan"

hanya satu jerk aku minta , i already tired too waiting , because waiting much painfull with it comes all sort of problems and my sickness ,i berely enough untuk berdiri , so i really hope that you can support me , guide me before aku sesat dijalan yang terang . bukan aku tak mencuba tp itulah diri aku yang sebenarnye. sekian dear readers and you out there

sure you are " the only exception".


You may also like

2 comments:

WarNa_hAti.... said...

jge diri lek lok wei....
banyak minum air suam...jgn minum air sejuk....ak dlu slalu kene sesak nafs gak mlm2...sbb stress plus sejuk malam2..tpi, ak gne minyak angin CNI..serius..ok...tpi x taw la ko..cbe la ek...kot2 ok ke...

NurAzlan said...

insyaAllah saya cube jagae diri ~ bab jgn minum air sejuk tuh tak taw lah ~ hahaha biase lah dak laki kan degil sket . ibu suruh sapu vic kat dada tuh ~ tp tak best panas kot . hahaha ~

btw thx singgah ekh ~ ingat takde orang datang ~ hahhaa

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.