...

Salam dan 1 Malaysia , dan tidak di lupakan kepada mereka yang berbangsa hindu " Happy Deepavali " pape pown tengs pada korang a...

Deepa Raya , Deepa Kemas Rumah

/
9 Comments
Salam dan 1 Malaysia , dan tidak di lupakan kepada mereka yang berbangsa hindu " Happy Deepavali" pape pown tengs pada korang atas feedback yang memberangsangkan . Ape related nye tajuk di atas neih ngan gambar gambar neih . Nieh lah akibatnye rumah dah macam pusat pelusan sampah MDKL . orang balik kg cuti Deepavali , kiteorang menggler mengemas rumah dari atas ke bawah .


(fokus2 . hahha)------>--->>>> (jgn risau ini bukan tulang rangka LAB. >.< )

perh ~ memang penat mengemas rumah 4 orang jerk . macam nak tercabut sume tulang belulang aku , lepas neih kalo nk sewa rumah tak payah nak besar besar, sewa setinggan jerk dah ! nape cakap cam tuh rumah sewa kami cam nk roboh neih tugu mase jerk , ade 4 bilik 3 bilik dan macam biase . kemas tingkat atas boleh tahan lagik kos kiteorang tdow kat situ tak kan lah nk kotor sangat tp cukup lah 3 beg plastik sampah tok kutip sampah2 kat tingkat atas .

  • Then bayview a.k.a bilik kucing kiteorang name die BUROK ! x taw ape buruk dah wat ngan bilik tuh "cukup lah masuk tok 5 saat pertama teros hilang deria bau" . HAHAHA . burok-burok ape ko dah buat ngan bilik tuh pown aku tak paham . Dah siap kemas then tetibe datang jiran blkang rumah cakap ade pokok besar dapur kiteorang . hrmmm ~ tgk pokok tuh cukup lah wat kayu api , tak pasal-pasal magrib2 pergi tebang pokok , macam- macam gaye menebang pown ade sampai kuar api yang tak boleh belah tuh . teros terbakar lak rumah kiteorang neih , tuh kerje si rangka kat atas tuh . ajaib2 !

  • then si rangka nk carik kotak besar so runner jap . relax jerk redah mydin , giant , jusco , ngan tesco semata nk carik kotak . yg tak paham tuh supermarket besar-besar pown nk kedekot kotak ke ? adess ~ cam neih macam mana Malaysia nak Maju !! balik strait kemas dapur dah siap bermesyuarat ngan si rangke . keputusan dipersetujui sebab time tuh dah kol 11 sambung wat ruang tamu entah pukol berape plak siap. Siap- Siap Mandy Strait Arabic Kedai Pekene Roti NAN ~ blurppp!! kenyang .

  • Esok pagi pagi sebelom ayam berkokok dah bangun "punye semangat nk kemas rumah tuh" tepat kol 9 kejot sume then xyah gosok gigi ke ape ke , strait basuh ruang tamu , gambar karpet tuh jadi saksi kejadian . siap tepat jam 12 tghari . macam macam gaye membasuh ade tp sori guys time tuh sempat berposing sket jerk .

" Mission Accomplished ! Rumah Bersih Tip Top Atas Bawah , Sape Buat Sepah Lagi Aku Penyepak Sorang Sorang Bia Bagi Rupe Mop Lantai , Senang nanti Aku nak MOP"

- Yang Baik datang Dari Allah SWT dan Yang Lemah itu datang dari Saya sendiri-


Blogger Templates


You may also like

9 comments:

:: cekodod :: said...

rajin weh..
mana nak cari ni
hahaha

NurAzlan said...

wah ~ baru 5 saat post . mana nk cari ? boleh jerk carik hehehe ~ kami sedia membantu ~

Mynsy said...

pelupusan laa.... hahahaah.... wah~ ader ag kucing 2...?? hahahaha...

NurAzlan said...

dah besar dah kucing tuh . hahaha~

Mynsy said...

hahahahah... ye meh...?? cape tkg jge ier...?? giegie ke...??

n0t_kAsutKuniNg said...

wallaweyh..!! ok, kt sni dh nmpk dh ciri2 suami yg baik dan rajin...
good j0b..!!

NurAzlan said...

to mymyn : sume kot jage . hahahha ~ tp kite kurang sket ar bab2 neih , dieorang rajin ar bagi makan sume

to not : baik dan rajin ? hahaha~ ye ke ?

not said...

hurmm, ad la skit...nmpk tgh sental karpet tu....
now mne ad org nk buat semua tu...org hntr dobi je kot...hahahaha

NurAzlan said...

hahahhahaha ~ yg part tuh terpaksa rajin , kalo antar dobi kom[pem2 pas nieh kiteorang makan pasri jerk lah ~ hahaha ...

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.