...

Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia , by the first thing nak cakap takziah kepada mangsa trajedi yg amat menyayat hati yg baru baru ini be...

Antology 10.10.2010

/
10 Comments
Assalammualaikum dan Salam 1 Malaysia , by the first thing nak cakap takziah kepada mangsa trajedi yg amat menyayat hati yg baru baru ini berlaku . off course kenape saya story pasal neih because kejadian tuh actually dekat ngan aku time tuh . dalam couple of miles dari scene tuh . syukur alhamdulillah kite orang takde pape . Kronologi kiteorang start from 5.00pm

  • 5.00pm

Dapat message daripada Nurul Syuhadah Binti Misdi bagitaw gerak dalam anytime soon , so aku request nak lambat sket dalam 15 minit camtu sbb ade barang nk kene ambil dan akhirnya tak amik pown .

  • 6.00pm

hrmmm biase ar ladies kan kalo deal 5.30pm , kol 6 siap ar .
BETOL TAK LADIES ? ok aku dah biase dah dengan ketidak tajaman waktu oleh kaum hawa neih dan lagipun aku menumpangkan so jangan cakap banyak ar kang ade yg kene tinggal lak kan .

  • 6.30pm

kiteorang dah sampai masuk high melaka -nilai , at that time kiteorang rase cam pelik sangat coz " at that time cam rase tak comfortable nk drive ", then dengan berbekalkan mulut yang takde insurance tuh sambil berkata " neih kompom ade yang moto melekat kat bawah lorry neih " mane tak nye konvoi moto bawak line laju kat highway tak gller tuh ...sungguh tak bernilai nyawa mereka itu .


  • 6.50pm

Sungguh tak sangke masin gak lidah aku nieh berlaku accident melibatkan moto dan lorry . tp yang lagi mengejutkan trajedi xcident 2 bus mmg quite shocking coz time aku kat highway dapat berite time aku tengah picnic kt tepi highway coz traffic jam yg teramat sgt .


  • 7.00pm

since kete kat highway tuh tak gerak by inches so aku decide kuar kete g tgk kat scene tuh and neih couple picture aku ambik and the rest of all terlalu menyayat hati lah weyh .




at that time baru lah aku terpikir, kalo ini takdir nye aku terime jerk , nape aku cakap cam tuh ? kalo lah tak aku delay akunye balik time neih mesti aku antara wajah-wajah yang tercedera , kalolah Nurul Syuhadah tak delay till 6.00pm mesti kiteorang antra kereta-kereta yg mengalami kemalangan itu . sesungguh aku bersyukur kepada tuhan kerana telah melindungi kami dari sebarang kecelakaan . amin , amin ,
ya rabbalalamin

  • 7.30pm

Anggota penyelamat berpusu pusu datang ke tempat kejadian , so aku decide belah ar dari scene tuh sbb kang mengganggu keje dieorang lak . Terime Kasih Anggota Penyelamat Malaysia So Dedicated With Their Work .


  • 8.00

Dalam Kesibukan Polis , Bomba dan Ambulance datang , ade gak rakyat Malaysia sanggup lakukan perkara yang menyusahkan orang lain . contoh use emergency lane for their on goods then jadik sesak sampai ambulance pown tak boleh lalu , kalo lah ahli keluarga mereke yang xcident then orang laen buat cam tuh then mesti benggang kan .so pikir-pikir lah sikit rakyat malaysia "kate dah maju dan moden tp pemikiran still at the same." Come on lah rakyat malaysia wake up minda tuh jangan asyik tdow jerk pastu nak senang jerk .


  • 9.00pm - 12.oopm

Makan Kuaci kat tepi highway ngan pakcik baru kenal kat highway . Tengs Pakcik Bagi Kuaci Makan Sesama . Tetibe member Ladies Bagi Taw " weyh nature call ar cam ne nieh dalam bahasa sopan nye nak g toilet " adess pening aku neih ~ nk wat cam ne neih aku cakap kat tepi tuh luas nk ke ? kat sini ar
"menunjukkan betapa aku kurang expert about ladies" neih ade g cakap cam tuh of course die cakap tak nak kan . tp dah darurat nk wat cam ne hentian yang terdekat 3 KM lagi kot . naseb baek polis bagi isyarat dah boleh jalan time tuh . perh lantas aku drive laju but still safely .


  • 1.00pm

Arrive kat naning umah sewa member ladies tak taw lah cam ne die manage to hold kan . tak sempat aku berhenti kete lagik die teros bukan kasut melompat masuk umah sewa . wah dahsyat tol nieh kritikal tahap dewa neih . HAHAHA kadang-kadang ladies can do anything beyond expectation bile at emergency time , ade bakat terpendam lompat jauh kot !


  • 2.00pm

akhirnya sampai rumah sewa di melaka . after makan-makan dan borak-borak di kedai makan bukit beruang . then basuh muka , solat sume then try to forgot what happen . 5jam aku kat si2 telah mengajar aku macam-macam , dan rakan rakan seperjuangan ku please take of ur self ta kpe slow asalkan selamat . selaluya aku sebelom memulakan perjalanan mane-mane baca doa ayat kursi dan surah 3 kull . doa kan ALLAH beri pelindungan dari perkara-perkara yang mendatangkan musibah kepada kita.

- Yang Baik datang Dari Allah SWT dan Yang Lemah itu datang dari Saya sendiri-
Blogger Templates


You may also like

10 comments:

Mynsy said...

its by the way... and 12am... bkn pm laa syg... pg kn...?? n this is y im wori bout u drive.....

NurAzlan said...

nampaak jerk kan salah kite ~ hahahha . KEJAM tol . kite drive ok jerk kot . what wrong with it ? tell me ~

Mynsy said...

haahahahaha.. biase laa~ kte tgk, awk slalu drive time awk ngah lth kot....

NurAzlan said...

ne ade ~ walaopown letih kite drive still ok kot . hahhaa ~ laen ar sayang kan ~ hahahha

Mynsy said...

same je kot...!! kte bw ok k skg...!! hahahaha...

NurAzlan said...

are sure dear ? hrmmm wondering ~~~

AkuAdalahAku said...

huhu seram tol aq nak nek bas....

Mynsy said...

hahahaha... btl laa....!!

NurAzlan said...

to afifi : hahahha ~ ko ade ke g mane2 naek bus ? ko g jalan2 naek moto ke ?

to mymyn : hahahha ~ ape yg betol agak nye kan ?

Mynsy said...

hahahaahha... kte bw sopan.... hahahaha...

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.