...

Salam fella , bagi muslim of course lah this month , bulan yang paling menyeronokkan and best . Everyone Berhari raya aidilfitri . Orang k...

Kronologi Syawal 2010

/
5 Comments
Salam fella , bagi muslim of course lah this month , bulan yang paling menyeronokkan and best . Everyone Berhari raya aidilfitri . Orang kate bile kite fun sgt that day at the end kite will lost something kan ~ but this raya bagi saya sebagai manusia yang lemah dan hanya berserah terasa sangat bile kite lost something kat bulan syawal neih . ini rentetan raya saya pada syawal 2010 ini .

Kronologi Syawal Muhammad Nur Azlan Bin Watiran

  • 1syawal : Rakan Kerja Ibu telah meninggal Dunia Akibat Penyakit Paru-Paru Berair. the whole morning at rumah rakan kerja ibu . sedih sangat time tuh . yelah orang pagi raya dengar takbir tp kite kat sini yang mampu hanya tahlil .

  • 2 syawal : lepas tahlil kat umah rakan kerja ibu then pergi rumah moyang belah ibu kat sepang at that day moyang sue tetibe kiss me kat pipi sambil cakap " dah lame tak jumpe cucu nyang sorang neih " petang 2 syawal tuh kol 3.30 petang moyang sue telah pergi buat selamanya (meninggal dalam keadaan dalam tdow selepas sembahyang solat zohor - akibat sakit tua) Syukur alhamdulillah tuhan mempermudahkan pemergian moyang sue.

  • 3 syawal : tanpa di sangka - sangka kawan lama . datang dari shah alam balik ke kg untuk raya rumah kiteorang telah menemui ajal nya di jalan raya . terdetik dalam hati " ya Allah bila engkau berkata "Kun Faya kun :"Jadilah", maka jadilah dia." dan time aku bila plak kan ., kite sume taw mati itu pasti cuma masa , bagaimana itu suma yg kita x taw lagi.

  • 5 syawal : pagi tuh cam biasa lah muhammad nur azlan kan mane reti dok rumah , pantas pergi kedai komputer Fixzone . sebelum pergi berkata kepada adik"dik bawak moto tuh elok-elok pelahan -pelahan brek belakang tuh dah x makan or dah tak bagus , adik cakap ye bang bukan pegi mane pown" sedang tgk2 laptop masuk tetibe terdetik dalam hati " apehal neih rase semacam jerk badan aku sakit2 neih hati tak tenang jerk" tp aku endah kan jerk - 5 minute lepas tuh ibu call " lan balik cepat adik xcident" teros jerk tinggal sume barang kat kedai strait balik then pergi hospital " kecedaraan calar balar , both hand patah pada awal pengelangan tangan "

  • 6syawal - 9 syawal : lokasi Hospital Klang take care adik cause ibu ngan parent kerja so ganti-ganti take care little bro btw cam ne leh incident "try elak lobang tp g langgar bende laen" . xpe lah dik nak wat cam ne bende dah jadi kan nk di marah pown bukan boleh sembuh tangan tuh kan . jadi kan iktibar jerk lah ape yg berlaku neih . "a little sad ar cause both of hand patah so 100% bergantung kat orang , bile pike balik bile tuhan tarik balik nikmat tangan tuh ya Allah , seksa rasanye " harap-harap cepat sembuh muhammad khairul nazri bin watiran .

  • 10 syawal: mallaca

sebelum akhiri semua neih , saya muhammad nur azlan ingin memohon maaf atas terkasar bahasa , ketelanjuran kata , kata-kata yang menguris hati sesiapa . harap di ampun kesilapan ini , hidup mati kite tak taw selagi masa yang ada neih harap dapat di ampun salah silap dari hujung rambut hingga hujung kaki. kalo ada hutang ke ape yg tak puasa hati kalo nak settle boleh datang , dengan hati terbuka menyambut nya~


- Yang Baik datang Dari Allah SWT dan Yang Lemah itu datang dari Saya sendiri

Blogger Templates


You may also like

5 comments:

Mynsy said...

cian kmu....... thn nie daa x tkre daa bpe org kmu khilangan..... sbr byk2 k syg..... yg hdp mesti akn mati..... so, byk2 laa b'doa n sbr.... anything, juz let me know... ok...???

NurAzlan said...

fine jerk ~ dont worri k ! me can handle lagik ~

Mynsy said...

i know... but dun push urself 2 hard....

King Of Single said...

peh! cian adek ko ek...



ha...yg pasal arwah fidha' tu pon kitorg sume tekejut...tp redha la..benda nk jadi...mase jenazah tu dtg isnin tu..aku sempat gak tgk..sedaya upaya gak tahan...tp apekan daya...aku xleh tgk org nages ramai2 ni..lame2 aku pon da bertakung gak air mate.sedih uh..

nway, aku doa smoga adek ko cpat baek..insyaALLAH ..

NurAzlan said...

to mynsy : kalo kite tak push hard cam ne nk taw kite kat level mane kan . betol x ?

to KOF : tuh ar aku pown cam shock kejap ar . hrmmm anyway tengs ekh , adik aku pown skang ngah recovery tp orang kate nikmat tangan tuh ilang jadi nk wat sume susah .

Muhammad Nur Azlan. Powered by Blogger.